Fra oppmarsjen i Storgaten 2003.
Fra oppmarsjen i Storgaten 2003.

Blåveisene logo m tekst

Blåveisene - Jubileumsmarsj 1997Home
Om Blåveisene
Kontakte Oss
Bli Medlem
Våre Festivaler
Dirigenten
Styret
Medlemmer
Terminliste
Bilder '06 -'07
Bilder '08
http://www.sandvikdata.no/tur_Celle_2010.htm
YouTube.htm
0_default.htm


Første 50 årene Historikk '96 - '09 Jubileumsmarsj

Avisartikkel om gamle filmer

HVEM ER VI ?

I løpet av 1996 snakket noen ”gamle gutter” med hverandre om at det nærmet seg 50 år siden Gjøvik Guttemusikkorps ble stiftet. Det var stor enighet om at dette måtte man markere på en eller annen måte.
Man kalte inn til formelt møte i desember 1996 hvor man etablerte organisasjons-komiteen . Medlemmene i komiteen var Bjørn Seeberg, Kristian Bostad, Rune Pedersen, Roger Jensen, Åge Willy Larsen, Jan Gjære og Per Sandvik.

Lokalpressen ble kontaktet. Vi fikk god omtale i avisene, og til vårt første informasjonsmøte møtte det 35 gamle og unge blåveiser.
Vi delte ut påmeldingsskjema, og i løpet av 14 dager hadde det meldt seg 84 tidligere musikanter.

Vi hadde vår første øvelse på Gjøvik skole 16. mars 1997 etter at vi hadde ”støvsugd” lagrene til byen og distriktets aktive korps for ledige instrumenter . Velvilligheten til at vi skulle få låne instrumenter var stor, og på første øvelse møtte det 52 gamle musikanter, hvorav 11 stk. som hadde vært med i korpset for 50 år siden.
Interessen for å få etablert et korps til 17. mai var stor, og etter flere spilleøvelser og tre marsjøvelser var vi klare til avmarsj ved Tranberg videregående skole 17. mai i strålende vær. 17-mai-komiteen ville at vi skulle fronte skoletoget. Byens publikum jublet, og dagen ble en stor opplevelse for oss alle.

Gjennom sommeren og høsten ble det mange opptredener, som en god forberedelse til Jubileumskonserten som gikk av stabelen på selve dagen 6. september 1997.
Korpset talte denne dagen 72 musikere, og pussig nok ble sammensetning av gruppene meget god, med 3 C-fløyter, 14 B-klarinetter, 1 Bass-klarinett, 9 saksofoner, 16 kornetter/trompeter, 5 Eb-Horn, 11 Euphonium, 5 Tromboner, 4 tuba og 4 slagverk, sammen med fanevakter, tambourmajor og dirigent.

Jubileums konsert

Om kvelden var det stor jubileumsfest i Arbeidersamfundets store sal, med byens ordfører, kultursjef, æresmedlemmer, tidligere dirigenter og ikke minst vår gode venn gjennom alle disse år,  Pentti Jalonen fra vår finske vennskapsby Raumo.

Alle syntes dagen hadde vært storartet.Vi fikk strålende omtale i lokalpressen, og mange røster hevet seg for at vi burde fortsette.

Dermed ble jubileumskorpset stammen i det nyetablerte korpset, BLÅVEISENE GJØVIK VETERANKORPS, og nå har vi altså vært aktive i snart 10 år.

Oppmarsj 1997 

 

Tips en venn om dette nettstedet.
Fyll inn
vedkommendes e-post i feltet under og klikk "GO".
Klikk her for å sende meldingen
 

 


e-post: styret@veterankorps.no
Denne siden ble sist oppdatert 23.04.2007